Tøj med hamp er hot

Farmer foran en masse hamp buske til produktion af cannabis til tøj og medicinsk olie

Når folk tænker på hamp er det for det meste de meget moderne typer af cannabisolie og lignende, som folk tænker på. Og det er der da også god grund til for med tiden får flere og flere erfaring med at tage cannabisolie og mange oplever, at det kan give nogle store fordele for dem.

Hamp er dog meget mere end dette, for hampplanten kan rigtig mange forskellige ting og den kan endda være med til at gøre mode og tøj langt mere bæredygtigt. Det er nemlig sådan, at man kan lave tøj ud af hamp, hvilket er godt for miljøet.

Plantage med hampebuske til udvinding af CDB og THC olie samt fibre til tøjproduktion

Find trendy tøj af hamp

Én ting er, at man selvfølgelig kan lave nogle smukke designs med hamp planten da det er noget dejligt stof, som mange sammenligner med hør. Det har den lette følelse mod huden og der er mange, som faktisk foretrækker at gå i hamptøj frem for mange andre typer af tøj.

Hamp er nemlig en plante som har nogle fibre der er rare for kroppen at have på og man vil formentligt nyde at have tøj lavet af hamp på. Som designer kan man designe hvad som helst med hamp og man kan lave nogle smukke kollektioner, som folk vil kunne lide at have på.

Det er dog ikke kun måden hvorpå tøjet udformes med hamp, som kan være trendy da selve materialet i den grad også kan karakteriseres som trendy. Det skyldes, at der i dag er så stort fokus på bæredygtighed og her passer hamp rigtig godt ind. Det skyldes, at hamp er en trendy plante, som kan gøre noget rigtig godt for miljøet hvilket der er mange grunde til.

For det første har det noget med vandforbrug at gøre. For som bekendt så kræver et stort vandforbrug meget af vores allesammens planet og derfor er det en god ting at sørge for, at vi ikke bruger så meget vand. Ved at dyrke hamp bruger man mindre vand end man ellers gør.

Faktisk så bruger man 10 gange mindre vand når man laver hamp end når man laver bomuld og det er nogle tal, som der er til at føle på. Det i sig selv bør gøre, at mange tænker sig ekstra meget om når de står overfor at kunne vælge mellem bomuld og hamp.

En anden grund til, at netop hamp er så trendy og ofte bliver brugt i modeindustrien er, at det er noget, som kan dyrkes i alle lande. Det vil sige at uanset om der er tale om et tropisk, subtropisk eller tempereret klima så vil man opleve, at hamp kan vokse der og det gør det til en nem plante at have med at gøre.

Hamp er en sejlivet plante

En anden grund til, at hamp er noget, som man med fordel for miljøet kan dyrke er, at der er tale om en plante, som er meget sejlivet. Det er nemlig sådan, at planten ikke bare lige sådan dør, og faktisk skal der rigtig meget til før denne plante dør. Det gør, at man slipper for at bruge mange sprøjtemidler til denne plante og det er klart, at dette er en bæredygtig måde at håndtere planter på da da kloden og klimaet generelt ikke har det så godt med sprøjtemidler.

Står man over for en karriere inden for mode så bør man derfor satse på at lave tøj ud af hamp da det kan være, at det er noget, som man ender med at få stor succes med. Interessen for hamp og bæredygtighed stiger hver dag og netop derfor er det et godt sted at sætte ind hvis man vil gøre noget godt og satse på en succesrig karriere inden for mode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *