Smykker til børn

Barn med ørering

Det har altid været populært at give smykker til børn ved særlige anledninger. Et smykke er en signifikant gave, som vil holde for evigt, og det kan derfor være et evigt minde for barnet – også når det bliver voksent. Generelt er det en gave, der betyder lige dét ekstra, fordi der oftest er lagt lidt ekstra sjæl og hjerte i udvælgelsen af gaven.

Hvilke anledninger er gode?

Det har igennem mange år været en tradition at give smykker til barnedåb – særligt de meget traditionelle dagmarkors har været og er meget populære gaver til spædbørn, der skal døbes. Men derudover bliver flere og flere smykkebrands opmærksomme på, at der er et marked for det her. Derfor begynder udvalget nu også at være markant større, end det hidtil har været.

Det er endda blevet meget populært at sætte sit eget præg på smykkerne, således at de i et vist omfang bliver speciallavede til netop det barn, som er gavemodtager. Ved en stor anledning som for eksempel barnedåben kan det sagtens betale sig at gøre lidt ekstra ud af det, fordi barnet efterfølgende har et minde om denne særlige dag.

Når børnene bliver lidt ældre, bliver de desuden rigtigt glade for et smykke til fødselsdage – noget som de kan pynte sig og lege fin dame med.

Et andet populært tidspunkt at give smykker på er umiddelbart efter fødslen – nemlig en gave til moderen. Man kalder det i dag for en push present, og det går ud på, at faderen giver en smykkegave til sin kæreste eller kone som ”tak” for at have skænket ham et barn. Det er en utroligt sød tanke og en virkelig fin gestus at vise sin kæreste ovenpå en hård fødsel.

Hvad skal du vælge?

Til dåbsgaven må smykkerne gerne have lidt ekstra. Gå efter en halskæde eller et armbånd, da disse kan forlænges, når barnet bliver ældre. Her bør du også gå efter ædle metaller, så smykket bliver ved med at være smukt, selvom årene går. Gå efter noget, der er super klassisk og tidsløst, og som dermed også kan bruges om 30 år.

Når barnet er blevet voksent, har det et evigt minde om dig – og det er eventuelt noget, der kan puttes i en forlænget kæde eller laves større, så det passer, når hun er blevet en voksen kvinde.

Til børnefødselsdagen kan du skeje mere ud med de mere barnlige styles, som du ved, at den lille pige vil elske at pynte sig med. Børnesmykker er typisk holdt i strålende farver og med fine børnemotiver – her bør du ikke kaste en masse penge efter smykkerne, da de netop ikke er tidløse og derfor ikke vil kunne bruges resten af livet alligevel. Derudover skal det helst være sådan, at hun kan have dem på i børnehaven og skolen – og her er der altså en risiko for, at hun taber dem.

Lad derfor være med at spendere en formue. Gå i stedet efter nogle farverige og relativt billige børnesmykker, som hun kan bruge til hverdag – og lad de dyre dåbsgaver være dem, hun pryder sig med derhjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *