Små skulpturer der pynter kroppen

Smykker

Sådan kunne man beskrive Georg Jensens smykker i en nøddeskal.

Hvor de fleste drenge drømmer om at blive brandmænd, lokfører eller fighter piloter havde den unge Georg Jensen en anden forestilling om sin fremtid. Han ville være en berømt billedhugger. Men et eller andet sted skal man jo starte og for den unge Georg var det som sølvsmed. Som 14 årig kom han i lære hos guldsmed Andersen i København. Men han ville ikke give slip på sin store drøm. Det ham at komme ind på de Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han i 1892 blev færdiguddannet som billedhugger.

Så manglede der bare berømmelsen. Den opnåede han også. Ikke som billedhugger, selv om han var ganske succesfuld, med udstillinger i Rom, Firenze og på verdensudstillingen i Paris i 1900. Berømt blev han som sølvsmed og designer. Men det ville nok ikke være sket uden den indflydelse billedhuggeriet har haft på hans kreativitet. Hans smykkedesign var revolutionært og nyskabende, netop fordi han formåede at forene det bedste fra begge verdener.

Toppen af skandinavisk smykkedesign

Georg Jensen smykker er tidsløse. Bliver du konfronteret med et Georg Jensen smukstykke uden at vide hvad det er, ville du aldrig gætte at det er over 100 år gammelt. De rene linjer og simple, harmoniske former var avantgarde i starten af 1900 tallet. Art Nouveau og Jugendstil ville ikke ligne sig selv uden Georg Jensens indflydelse.

Selv om moden og opfattelsen af æstetik har ændret sig løbende, har Georg Jensens design bevaret den oprindelige friskhed. Hans smykker er ikke længere forud deres tid i dag, men de er så moderne som de kan være.
Det er sådan set ikke noget usædvanligt for en designer at være nyskabende. Det er trods alt, hvad design går ud på. Alle designere skaber nye ting og former.

Men Georg Jensen er i topklassen fordi han skabte mere end nye ting og nye former: han skabte nye traditioner. Og det er noget som kun lykkes for de allerbedste.

Fra avantgarde til klassiker

Da Georg Jensen skabte design ikoner som marguerit serien og månelys druerne var det revolutionært. Det var et opgør med Romantikkens snørkler og overdådige filigranværk. Ideen, at der gemmer sig skønhed i simple kurver og basale former var provokerende.

I Romantikkens perspektiv kunne en smuk blomst være intet mindre end en sofistikeret rose. Men en marguerit? Hvordan kan en simpel engblomst, nærmest et ukrudt, være æstetisk?

Men Georg Jensen overbeviste verden om, at det var.

I dag er marguerit og månelys druer serierne klassikere. Imiteret tusinde gange, men aldrig overtruffet.

En gave der beholder sin værdi

Når du forærer kæresten et Georg Jensen smykke, et ur, lysestage, eller noget af de mange andre produkter, er det mere end bare en gave. Det er en gave der med tiden vil beholde, og endda forøge sin værdi. Det garanterer ikke kun Georg Jensen navnet. Georg Jensen produkter er også af allerhøjeste kvalitet. Det gælder både den håndværklige forarbejdning og de ædle materialer.

Georg Jensen smykker er lavet i 18 karat guld, Sterling sølv og diamanter.
Tidløst design og uforgængelige materialer. Det bliver ikke bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *