Øko-tøjet vinder frem hos både store og små

skjorter

Økologi er for de fleste noget, der forbindes med madvarer. Men hvorfor vælger mange sprøjtegiften fra i stort set samtlige madvarer, når tøjet alligevel er proppet med det? Det behøver man heller ikke mere. I dag er det ikke svært at finde brands, der producerer tøj i økologiske materialer, hvad end det er til voksne eller børn. Og både moden og de gode priser er fulgt med.

Der er mange gode grunde til det økologiske alternativ

For mange mennesker har økologisk tøj fået stort set samme status, som økologisk mad. Og dette er der god grund til, både når det kommer til at passe på os selv og på vores jord.

På samme måde som når mad ikke er økologisk, bliver eksempelvis bomuldsplanter, som tøjet laves af, oversprøjtet med gift, der skal holde insekter og kryb væk fra planterne. Men det er ikke blot insekterne, der tager skade af giftstofferne. Det er i lige så høj grad os selv og miljøet.

Man kan derfor tænke sig om en ekstra gang, når man udelukkende giver børnene økologiske varer med i madkassen, men putter dem i tøj der er proppet med rester fra sprøjtegift og farvestoffer. Heldigvis er der i dag en hel del gode måder, hvorpå man kan producere økologisk tøj.

Find billigt kapok her.

Økologisk tøj af kapok

Et af de materialer, der især er begyndt af vinde frem, er Kapok. Kapok er en type bomuld, der også kaldes silke-bomuld eller Java-bomuld.

Kapok er blevet mere og mere populært at benytte til økologisk tøj. Først og fremmest grundet det bløde materiale, der gør tøjet behageligt at have på, men i lige så høj grad fordi, det giver kroppen lov til at ånde, når man har tøjet på.

Ydermere er Kapok allergivenligt, hvilket derfor kan være et godt materiale at investere i, i en tid som i dag, hvor flere og flere får allergener. Af samme grund bliver det økologiske materiale også anvendt til flere andre ting, som eksempelvis pudefyld og dynefyld.

Er det andet end brune farver til høje priser?

Økologisk tøj er kun blevet mere og mere populært gennem de seneste år, og vil sandsynligvis fortsætte med at blive det mange år frem endnu. Den store efterspørgsel, der er kommet, giver også et større udbud på markedet – både hvad angår tøj til børn og voksne.

Mange af de større tøjkæder er ligefrem begyndt at lave hele kollektioner i økologiske materialer, da flere og flere er på jagt efter dem. For mange tøjbrands er det ligefrem blevet en måde at brande sig selv på, at de har et stort sortiment af økologiske varer i en tid som vores, hvor fokus på miljøet er noget af det, der fylder allermest.

Dermed er økologi i dag ikke ensbetydende med, at tøjet udelukkende skal være i brune naturfarver og til høje priser. Efterspørgslen har ført til en udvikling, der i dag gør, at man kan få økologisk tøj, der matcher de nyeste og mest fashionable kollektioner på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *