Jennifer Tilly: Mellem skuespil og pokerspil

Jennifer Tilly

Af og til opstår der en helt særlig magi, når et menneskes passion og talent går op i en højere enhed. Kun i sjældne tilfælde opstår denne magi for en person – endnu sjældnere to gange for samme menneske. Ikke desto mindre er det akkurat, hvad der skete for den 60 årige amerikansk-canadiske Jennifer Tilly.

Nettoværdi: 25 millioner dollars

Jennifer Tilly blev født den 16. September 1958 i Los Angeles af forældre med henholdsvis irsk og kinesisk oprindelse. Tilly gik på Belmont High School i Victoria og fortsatte på det prestigefyldte Stephens College i Missouri, hvor hun fik en bachelorgrad i teaterkunst. Allerede her stod hendes talent for skuespil lysende klart. På trods af en barndom, som var præget af omskiftelige forhold i kraft af to skilsmisser, arbejdede Tilly allerede fra tidligt målrettet for at nå sine mål og drømme. Dette hårde arbejde har resulteret i, at Tilly i dag er hele 25 millioner dollars værd. Denne enorme nettoværdi skyldes dels hendes skuespiltalent og del et udpræget talent for pokerspil. Begge dele har hun modtaget priser for sit talent inden for.

Skuespilkarriere

Da Tilly dimitterede fra college påbegyndte hun en karriere inden for skuespil. Med sin første signifikante rolle i komedieserien Shaping Up tog Tilly hul på en succesfuld skuespilkarriere. Efter rollen i komedieserien medvirkede hun i talrige film og har spillet en bred pallette af forskellige roller – heriblandt nogle, som hun både har været nomineret og prisbelønnet for. Tilly er blandt andet kendt for sin formidable timing og særprægede stemme, som du måske kan genkende fra tegnefilm såsom Family Guy. Tilly er altså ikke alene en dygtig skuespillerinde i live-action film og serier, men er også særdeles dygtig til at lægge stemme til tegne- og animationsfilm. Alt dette har gjort hende til en kendt skuespillerinde, hvilket har påvirket hendes store nettoværdi.

Pokerkarriere

Jennifer Tilly er et multitalent ud over det sædvanlige. Mens hun er en prisbelønnet skuespillerinde, er hun også en talentfuld pokerspiler. Hendes forhold til poker startede da også i forbindelse med et skuespiljob i komedien Let It Ride, som netop omhandlede gambling. I gennem denne rolle dannede Tilly sig sit første indtryk af pokerens verden og faldt pladask for spillet og spillede til at begynde med poker derhjemme på amatørniveau.

Tilly har gennem mange år været professionel pokerspiller, hvilket over tiden har resulteret i mange store monetære gevinster. Tilly’s forhold til poker har gennem tiden været ganske kaotisk. I 2005 udtalte hun selv, at hun personligt er mere interesseret i at dyrke og fokusere på sin pokerkarriere end på sin skuespilkarriere. Få år efter at have udtalt dette, trak Tilly sig dog tilbage fra pokerverdenen og udtale, at hun ikke længere ville dyrke poker på et professionelt niveau eller anse det som den karrierevej, hun ønskede at fokusere på. I løbet af de næste par år må noget dog have fået Tilly til at ombestemme sig, for i starten af 2010 vendte hun tilbage til pokerbordet og genoptog sin karriere som professionel pokerspiller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *