Hold dig smuk med en god søvn

Kvinde står i naturen og smiler

Du kender sikkert til begrebet “skønhedssøvn”. Faktisk er der noget om det, for søvn betyder noget for dit udseende. Hvis du sover dårligt, får huden ikke genopbygget sig selv. Det er nemlig under nattesøvnen, at din hud får tid til at restaurere. Så dårlig søvn kan altså føre til linjer i huden, urenheder, og mørke rander under øjnene. Vi har vel alle prøvet at sove dårligt en nat og vågne op med mørke rander under øjnene. Det kan være irriterende, for renderne går ikke væk før næste dag. Man kan prøve at dække dem med makeup, men tegnene på dårlig søvn, går aldrig helt væk. Derfor skal du sørge for at få en god nattesøvn hver nat.

Konsekvenser ved dårlig søvn

Udover forandringer i din hud, kan dårlig søvn have konsekvenser for din vægt. Det er blevet bevist, at folk som sover under 6 timer om natten, har en større tendens til at blive overvægtige. Det skyldes blandt andet, at produktionen af hormonet leptin, som regulerer vores sult, bliver mindsket. Dertil får kroppen lyst til de hurtige kulhydrater, som pizza og burger, når vi ikke sover nok. Det skyldes at kroppen mangler energi. Som om det ikke var nok, bliver vi dvaske og trætte af dårlig søvn, og det fører til manglende motion. Så der er altså meget større chance for at blive overvægtig, hvis man ikke får den nødvendige gode søvn. Det er ikke kun dit udseende, som ændrer sig i forbindelse med dårlig søvn. Dit humør og din dømmekraft bliver også forringet. Du får svært ved at træffe vigtige beslutninger på arbejdet, og du har større chance for at udvikle depression.

Anskaf dig en god madras

Hvis du sover dårligt om natten, skyldes det måske, at du har en dårlig madras. Det er vigtigt at du har nogle behagelige omgivelser, når du skal sove. Det er især vigtigt at have en god topmadras, en luftig dyne, og en rar hovedpude. En god topmadras, kan virkelig gøre underværker. Den skal forme sig efter vores krop og give os den støtte vi har brug for. Så slipper du også for gener med ondt i ryggen. Så brug nogle penge på at investere i en ordentlig topmadras, som du kan have glæde af i mange år.

Sådan får du den optimale søvn

Udover at have en behagelig topmadras og en god pude, er der nogle andre ting, som du kan gøre, for at få den optimale søvn. Det kan være en god idé at stille temperaturen i soveværelset, lidt lavere end i de andre rum. Vi sover bedst, når der ikke er for varmt. Det en dårlig idé at ligge med sin mobil lige inden man skal sove. Det skarpe blå lys fra mobilen holder os nemlig vågne, da hjernen tror at lyset stammer fra solen. Derfor kan hjernen ikke vide at det er nat. I stedet kan du læse en god bog, eller høre beroligende musik. Hvis du følger disse råd, er du næsten garanteret en god nattesøvn. Det er både godt for dit humør og din sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *