Har du skæve tænder, så kig nærmere på Invisalign

Invisalign

Skæve tænder, forkert sammenbid og tandstillinger er noget, som mange har oplevet. Skæve tænder er ikke kun kosmetisk, men kan også give ubehaglige eftervirkninger, hvis de ikke rettes op. Derfor er de danske tandlæger gode til at anbefale forskellige midler til at rette tænder i Danmark. Hvis du står overfor valget om at skulle rette dine tænder, så kan du overveje en Invisalign.

Hvad er en bøjle?

Den klassiske behandling mod forkert sammenbid og skæve tænder er bøjlen. Mange forbinder dens udseende med de klassiske togskinner, som fastsættes direkte på tænderne. Selvom bøjler er effektive, så vil mange gerne undgå dem, hvis muligt. At have bøjle på kan være ubehageligt i starten, fordi den spænder i tænderne og fylder meget i munden, men det er heldigvis noget, som går over. Dog vil følelsen komme tilbage, når bøjlen skal efterspændes. Derudover udelukker bøjlen også forskelllige madvarer, som kan beskadige bøjlen. Derfor er mange på udkig efter andre alternativer, når de skal rette deres tænder.

Gør behandlingen diskret med Invisalign

Mange får bøjle, når de er unge teengagere. Selvom det er rart at få flotte tænder, så synes mange, at bøjler er grimme, især når man er i den alder. Det kan gøre, at mange føler sig usikre, når de skal have bøjle på. Her åbner Invisalign op for en mere diskret behandlingsmetode for tandretning. Invisalign giver muligheden for at opnå samme resultater med uden den markante bøjle. En Invisalign er lavet af gennemsigtig plastik, som gør dem nærmest usynlige at se, når de er på. De er formet, så de skånsomt skubber dine tænder på plads, når du har den på. Når du begynder at bruge Invisalign, vil du få en række af forskellige skinner, som du skal skifte ud med jævne mellemrum. De forskellige skinner sikrer, at du få rettet dine tænder rigtigt. Når du bruger Invisalign, skal du have dem på 20-22 timer i døgnet. Fordi din Invisalign er aftagelig, vil den heller ikke udelukke forskellige madvarer, da du skal tage den af, når du skal spise. Du skal dog være opmærksom på, at det er vigtigt at have den på så meget som muligt for at opnå de bedste resultater.

Hvorfor vælge Invisalign?

Udover at være diskrete, så er der mange flere grunde til at vælge en Invisalign i modsætning til den traditionelle bøjle. Fordi du selv får udleveret en række af skinner, som du skal bruge, slipper du får ekstra tandlægebesøg. Ved traditionelle bøjler skal du besøge tandlægen, hver gang de skal spændes efter. Selvom tandlægeregningen er dækket indtil en vis alder, så er det stadig rart at vide, at Invisalign er en billigere løsning. Hvis du skal have bøjle på senere, hvor du selv skal begynde at betale, kan det være en fordel at gå efter en Invisalign. I forhold til mundhygiejne, er din Invisalign nem at gøre ren, hvor mad og tandbørstehår nemt kan sidde fast i togskinner.

Kan Invisalign anvendes til alle typer af tandretning?

Selvom en Invisalign virker som et mirakel, så har den også sine ulemper. Fordi den ikke trækker tænderne på samme måde som en traditionel bøjle, så kan den ikke anvendes til alle former af tandretning. Du kan altid tage en snak med din tandlæge om, hvilke behandlingsmuligheder du har, og om en Invisalign er en af dem. Som regel anvendes en Invisalign til at behandle mellemrum mellem tænder, tætsiddende tænder, dybt bid, underbid, krydsbid og åbent bid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *