Find dit tøj til 80’er fest i en genbrugsbutik

firserfest med den klassiske musik og det vilde neonfarvede tøj

Noget der efterhånden er blevet mere og mere populært gennem tiden er at holde temafester hvor man hører diskomusik og klæder sig som man gjorde i firserne. Disse firmafester er især udbredte som firmafester, og dette er bestemt ikke ubegrundet.

80’er tøj er retro og fest

Temafester har altid været en god måde at ryste medarbejdere og arbejdsgivere sammen på, og mange firmaer nu til dags er begyndt at have en sådan fest hvert eller hvert andet år. Som nævnt er især 80er fester populære, og dette skyldes sandsynligvis den gode musik og den lidt fjollede tøjstil man havde i den periode.

En af hovedpointerne ved en firserfest er nemlig at man skal klæde sig ud i sit vildeste disko- eller neontøj. Det betyder naturligvis spraglede farver, skulderpuder og alt hvad der ellers hører til. Når folk skal til fest med tema fra dengang og leder efter påklædning dertil, leder de fleste efter deciderede kostumer, ofte på diverse webshops.

Dette betyder desværre også at mange kommer til festen med den helt samme påklædning, da det er begrænset hvor mange forskellige kostumer man kan finde på nettet. Hvis du skal til firserfest og leder efter påklædning, kan det derfor være en god ide at lede efter vintage tøj fra denne periode i stedet for et kostume som er lavet som en efterfølgende parodi.

Firsertøj fra genbrugsbutikker er bedre end kostumer

Som nævnt kan du med et kostume desværre nemt komme til at møde op til din fest med tema fra 80erne i samme outfit som flere andre. Hvis du derimod vælger et sæt vintage tøj i stedet, kan du være helt sikker på at komme i et unikt og flot outfit der passer firsertemaet perfekt. Det kan dog godt være lidt svært at opstøve en butik der sælger originalt tøj fra for 30 år siden, og de få butikker der beskæftiger sig med firsertøj og lignende er sandsynligvis ikke billige.

klassisk 80er outfitI stedet kan det være en god ide at lede efter vintage tøj i en genbrugsbutik. Genbrugsbutikker gemmer ofte på et væld af skjulte skatte, og næsten uanset hvad du leder efter kan du finde det i en af de større genbrugsbutikker. Det gode ved genbrugsbutikker er at de gerne sælger brugt tøj af næsten enhver art, og derfor burde det ikke være svært for dig at finde en butik der sælger brugt og originalt klassisk tøj.

Dette gælder både smarte bukser og nederdele i skrigende neonfarver, stilfulde jakker med skulderpuder og alt derimellem. Der er altså gode muligheder for at finde lige præcis det tøj du skal bruge til din firserfest hos en genbrugsbutik, næsten uanset køn, størrelse og alder. En anden fordel ved at købe dit festlige outfit hos en genbrugsbutik er at tøjet højst sandsynligt er forholdsvist billigt. Det er nemlig ikke ofte folk kommer til en genbrugsforhandler for at lede efter den slags klassiske gevandter, og derfor er forhandlerne ofte ivrige efter at komme af med tøjet.

Dette betyder altså at du vil kunne få et fedt sæt af god kvalitet til en meget billig pris. De fleste større genbrugsbutikker vi har her i Danmark er desuden tilknyttet forskellige velgørenhedsorganisationer, hvilket betyder at ved at købe originalt tøj i “classic eighties style” i en genbrugsbutik frem for et kostume i en webshop, er du med til at støtte velgørende formål rundt omkring i verden.

Husk dette når du køber 80’ernes tøj i en genbrugsbutik

At købe originalt firsertøj fra en genbrugsbutik er naturligvis ikke altid den perfekte løsning. Selvom det originale tøj næsten altid er det flotteste man kan få sig, og at du med et originalt sæt kan være helt sikker på at ingen andre kommer i samme sæt tøj, må man indse at det ikke er fuldstændigt sikkert at du vil kunne præcis hvad du leder efter i den første genbrugsbutik du besøger. Måske finder du den perfekte jakke, men ikke et par matchende bukser der ellers ville gøre dit outfit komplet.

Du kan naturligvis komme uden om denne problemstilling ved at besøge flere forskellige genbrugsbutikker, og sammensætte dit outfit ud fra flere forskellige eksisterende outfits. En anden mulighed er at finde det meste af dit tøj i en genbrugsbutik, hvorefter du kan bestille en eller flere manglende elementer fra en webshop. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at et unikt og originalt outfit af vintage firsertøj vil være hvad der imponerer de andre gæster til festen allermest.

Noget du desuden også bør være opmærksom på når du køber på når du køber dit firsertøj fra en genbrugsbutik er om tøjet i det hele taget passer dig og sidder ordentligt på dig. I de fleste genbrugsbutikker er det muligt at prøve tøjet, og dette kan ofte være en god ide at gøre inden du beslutter dig. Ulempen ved at købe dit outfit i en genbrugsbutik er nemlig at de oftest kun har tøj i én størrelse, i modsætning til almindelige tøjbutikker og webshops. Derfor er det vigtigt at du ikke låser dig fast på et bestemt tøj, og så finder ud af at det slet ikke passer dig overhovedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *