Det rigtige babytøj til enhver baby

Baby ligger på blødt tæppe

Når man skal ud og købe tøj til det mindste medlem i familien, kan det være lidt en udfordring. Der er derfor nogle forholdsregler, man kan tage med, når der er behov for noget nyt. For selvom pris og design selvfølgelig har noget at sige, er der nogle andre ting, der er mindst lige så vigtige, når man køber babytøj. Og hvis du virkelig ikke har nogen anelse om, hvad du skal kigge efter, er du kommet til det rette sted.

Størrelser og kvalitet

Når du skal kigge på størrelser til barnet, er det en god idé at vide hvor lang babyen er. Størrelser i babytøj er nemlig angivet i tal, der svarer til barnets højde, og størrelserne stiger med ca. 6 cm. Børn vokser hurtigt, så det kan være en fordel af købe en større størrelse, så I har glæde af det længere.
I sammenhæng med at børn hurtigt vokser ud af tøjet, skal du overveje hvor dyrt tøjet skal være. Modetøj og andre kendte mærker er automatisk dyrere, men hvis det kun kan bruges to måneder, kan det være lidt spild. Mange vælger også at sælge deres babytøj videre, så hvis du ikke har noget imod genbrug, så er det også en løsning. Så sparer du både på pengene og på miljøet. Kvaliteten er dog en vigtig faktor, da babyhud er meget sart. Undgå parfume og sprøjtemidler ved at købe økologisk tøj, og vask altid tøjet uden skyllemiddel og parfumeholdig sæbe.
Hvis du ikke ved hvilken type stof, du skal vælge, er bomuld altid en god løsning. Det er blødt mod huden, og siden babyhud er følsomt, er det et godt valg. Hvis du leder mere efter noget varmt, er uld fantastisk, da det holder på varmen. Dog er nogle børn allergiske overfor uld, så prøv det af, inden du fylder skufferne med noget tøj, der ikke kan bruges alligevel.

Vær praktisk frem for moderigtig

Lad os bare sige det som det er; Babyer griser utrolig meget. Derfor skal du være forberedt på, at babytøj kan få pletter og blive beskidt. De helt små kravler selvfølgelig ikke rundt og roder i mudder, men jo ældre de bliver, jo mere skal du forberede dig på pletter, du måske ikke ved, hvor kommer fra. Det kan derfor være en god idé at købe tøj, der gerne må blive beskidt og gå i stykker. Her kan farver også have en indflydelse, da det er nemmere at se pletter på en hvid dragt, frem for en grå.
Når du køber babytøj, skal dit hovedfokus altid være, om barnet kan være komfortabelt i det. Om sommeren skal du nok ikke sætte dit barn i en tyk vinterdragt, hvis vejrudsigten melder høj sol og 25 grader. Men derimod skal baby heller ikke fryse om vinteren. Hvis du ikke har født endnu, skal du derfor overveje hvilket årstid, du føder i, så du kan købe den rette type tøj.

Uanset design og pris, er det vigtigste barnets komfort og sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *