Det æstetiske hjem er et træhus

Dame sidder op ad trævæg med planter

Træhuse virker ofte enkle og lette. Det naturlige materiale træ, som de er bygget af, får dem nemt til at virke charmerende og autentiske. De kan skabe en helt bestemt stemning og blive æstetiske at se på. Ofte bliver træhuse forbundet med sommerhuse, men med træ bliver der skabt en helt anden verden for arkitekturen. Der bliver muligheder, der med mursten ikke er mulige. Drømmer du om et æstetisk og flot træhus, så læs med her og hør mere om, hvordan et arkitekttegnet hus i træ, kan blive dit æstetiske hjem!

Træ skaber æstetik

Vi har i Danmark ikke den store tradition for at bygge vores huse i træ. Derimod bruger vi rigtig meget teglsten, der er både tunge og svære at bygge med. Dog har det mursten været det, vi har kunnet lave med vores materialer i jorden, som for eksempel ler.

Men nu er tiderne blevet nyere, og interessen for de smukke træhuse er steget. Og det er der uden tvivl en god grund til. For udover at træ er et bæredygtigt og lækkert materiale, som alternativ til de mere traditionelle materialer, som beton og mursten, så kan træ skabe noget helt unikt. Det kan blive flotte og æstetiske, og de er sunde og billige.

Arkitektoniske muligheder

Træ er et meget fleksibelt, og kan altså benyttes både, som smalt, langt eller bøjet. Det skaber altså en hel del muligheder for din arkitekt, hvis du for eksempel ønsker et helt nyt arkitekttegnet hus. Bygger du dit hus af træ er mulighederne uendelige. Dog kræver det et helt bestemt kendskab til træ, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for en arkitekt og en håndværker, der har styr på materialet, og ved hvilken opgave de går ind til.

For at skabe det helt rigtige æstetiske udtryk i dit hus er der flere ting, du kan lege lidt med. Der findes for eksempel mange forskellige træsorter, som giver forskellige udtryk, og kan benyttes helt forskelligt. Du kan altså nemt skabe det udtryk, du ønsker at dit nye hus skal give. Derudover kan træet bøjes, så du for eksempel kan skabe nogle lidt anderledes former end de lige og rette former, man normalt ser i et murstenshus. Med træ giver det altså nogle helt andre arkitektoniske muligheder, hvorpå du kan skabe dig et hjem fyldt med æstetik.

Et billigt og bæredygtigt materiale

Med et træhus sikrer du dig ikke kun en arkitektonisk frihed fyldt med mange og spændende muligheder. Med et træhus sikrer du dig nemlig også en billig og bæredygtig løsning. Træ er et materiale, der er hurtigt at bygge med. Derfor vil du altså hurtigt spare både tid og penge på eventuelle håndværkere, i forhold til hvis du skulle bygge et murstenshus.

Derudover er træ er bæredygtigt materiale, fordi træ binder kuldioxid. På den måde har træet, i løbet af dets tid i skoven, været et effektivt våben mod klimaforandringerne og kuldioxidudledning. Når træet bliver fældet og benyttes til byggeri, vil kuldioxiden stadig befinde sig inde i træet, i modsætning til hvis træet var gået i forrådnelse.

Så har du planer om at bygge et hus, måske endda et arkitekttegnet hus, kan det uden tvivl anbefales at bygge et træhus. Træet giver nemlig dig muligheden for at skabe et lækkert æstetisk og bæredygtigt hjem efter din forestilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *