Derfor er Birkenstock sandaler så populære

Sandal i læder med spænde og kork sål står på en baggrund af sand

Du har helt sikkert set et par eller ti i bybilledet i løbet af sommeren. Måske har du undret dig over, hvorfor så mange mennesker går rundt i de der sandaler. Det er der faktisk flere forskellige grunde til. Både fordi de er utrolig behagelige at have på fødderne, men også fordi der er gået mode i dem. Også selvom nogle mener, at de er virkelig grimme.

Og hvis du synes, at sandalen ligner noget fra 70’erne. Så er det også helt rigtigt. Selve sandalen blev udviklet helt tilbage i 1774 i Tyskland, men det var i 70’erne, at den for alvor vandt frem på de danske fødder. Blandt fordi man i den periode gik mere op i velvære og frihed, end man gik op i at tøj og sko skulle klemme.

Birkenstock børnesandaler i rød med kattemotiv

Komfort

Først og fremmest handler det om, at sandalerne er komfortable at have på. Birkenstock har designet deres sandaler således, at foden ikke bliver klemt inde, som det kan være tilfældet med mange andre typer af sandaler og sko. Det er derfor, mange i første omgang vælger den sandal. Fordi den simpelthen er mere behagelig at have på.

Derudover er Birkenstock ikke bare én type sandal. Der er mange forskellige størrelser, materialer og udformninger, som gør, at man nærmest kan finde en sandal, uanset hvordan ens fod ser ud. Det kræver bare, at man lige sætter sig ind i, hvilke typer af sandaler der finder, og ikke mindst hvilken type fod man selv har.

Mode

Udover at Birkenstock sandaler er komfortable at have på, har de også de senere år også vundet indpas i modeverdenen igen. Og det er der sådan set flere grunde til.

For det første handler det om, at det komfortable igen er blevet moderne, og det er blevet fedt at være lidt mere naturlig i sit udtryk – blandt andet når det gælder make-up og fodtøj. Det er okay ikke at gøre så meget ud af sig selv. Eller i hvert fald se ud, som om man ikke har gjort så meget.

For det andet er der kommet en hel generation af bloggere frem i de seneste år. De er med til i langt højere grad at brande bestemte mærker og fænomener, og derfor er også Birkenstock sandalerne blevet en del af den verden. Så selvom folk gik i Birkenstock sandaler før, bliver det modefænomen forstærket af bloggerne.

Sandal i læder med spænde og kork sål står på en baggrund af sand

Vælg den rigtige Birkenstock

Som skrevet tidligere er der mange forskellige modeller at vælge imellem inden for Birkenstock. Derfor kan det også være lidt af en jungle at vælge den rigtige sandal, når man så har besluttet sig for at hoppe med på bølgen.

Du kender sikkert dine fødder bedre, end du lige umiddelbart tror. Du ved måske, om den ene fod er større end den anden, om du er platfodet, eller om du bare generelt har tendens til at få ondt i fødderne. Derudfra kan du vælge materiale til underlag, og om du vil have den hårde eller bløde model.

Dernæst skal du vælge, hvordan din sandal skal se ud. Den klassiske Arizona-model fås i forskellige materialer – læder og et syntetisk materiale specielt designet af Birkenstock. Derudover kan du vælge, om du skal have de helt klassiske med åbne tæer, eller du skal om du skal have tåsplit.

Udover de meget kendte og klassiske Birkenstock sandaler kan du også få mere interessante udgaver. Der er blandt nogle i filt, eller du kan få lukkede sandaler, som du kan bruge i sensommeren. Og så laver Birkenstock også sko og støvler, så hvis du virkelig godt kan lide mærket, har du mulighed for at gå i det hele året rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *